Samo hrabro i nek ih je što više![]()
Samo hrabro i nek ih je što više![]()
ako zapne zovi ima kod mene hrpa djelova![]()
hvala ljepo. evo prehladno je da bi se ja pokrenu u garazu a i dosta sam zauzet, bebaca imam i radim do kasno pa nestignem. Znaci sam mene se ceka da ga pocmem rastavljat, nago ja tu limariju necu raditi ali neznam ni kome da vjerujem da ce napraviti dobro da mi ne izadje hrda za 2 godine.
Frfa me ovih recesijskih gluposti.
toplo ti savjetujem da ne štediš nimalo na limariji,i pokušaj naći limara koji će to više raditi iz gušta nego zbog love,jedino tako možeš oćekivati prave rezultate
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Sve zavisi kako si ti zamislia, odlučia, i u mogučnosti potrošit u nazovimo to restauraciju.
Puno njih se napali gledajuči na internetu razno razne projekte kako to drugi rade i vide svoje auto i sebe u sličnoj režiji ali kad krenu vrlo brzo dođu do dvi osnovne stvari:
1. Ako se odlučiš auto kompletno ispjeskarit (ne mislim da daš auto nekoj budali koja će ga ubit sa sačmon) pokazat će se sve bolesti na limu koje se označe limar odriže i zavari novi komad, nema fušarenja i krpanja fleka na fleku koja propadne kako i sam kažeš za 3-4 godine.
Takvu "novu" karoseriju zaštitiš iznutra masom za varove, temeljnom bojom (ne minijem za brodove) i nakon toga sredstvom tipa tekuči vosak, bitumen (gumirano)...mislim danas imaš masu tih proizvoda koji su svi odlični i nema šanse da auto zarumeni da ga držiš i pod morem.
Kod ove opcije si napravia novo auto.
2. Ako ideš spašavat samo one stvari koje su vizualno u kurcu to ti je lutrija, jer nikad ne znaš di ispod na oko zdravog komada kuva, propada tako da u pravilu čeka te isti posal za koju godinu za koji ne možeš krivit limara, sebe već je to jednostavno tako.
Manje više svi koji imaju te stare rage dođu do ove prve opcije jer koliko god se on činia zdrav, čim takneš jedan dio otvori se posal na još 2-3 mista koji kida živce.
Problem se javi kod financija, ogromnog utrošenog vrimena šta tvog kojeg si potrošia na traženju i nabavci dijelova, šta meštrovog koji takve vlasnike počme forsirat da nose auto jer mu smeta i takva auta u pravilu zasite vlasnika koji ga se jedva čeka riješit pošto poto.
3. Mulde, pragovi, podovi, lim di je rezervno kolo, nosač oko rezervara, odvodi vode u gepeku ako su bili začepljeni, donji dio vrata, općenito mista di su mu čepovi za odvod vode to su stvari koje moraš dobro očistit, izbrusit do zdravog lima i ako je to zdravo onda si na konju, a ako ne moga bi u skorije vrime završit u crnoj kronici ka još jedna žrtva podivljale supruge.
Peskiranje karoserije je velika macka u dzaku. Tacno je da otklanja svu koroziju, ali takodje i skida fabricku zastitu na zdravom limu. Ako se ispeskirana karoserija dobro ne zastiti, a to je u privatnoj reziji jako tesko i skupo izvesti, auto ce protruleti gore no da je izvucen iz Dunava. Znam ljude koji su se sa peskiranjem dosta opekli.
Moja preporuka je da limar lepo obrusi sva sumnjiva mesta ali nikako celu skoljku. U principu kod dvojke se znaju rak rane i nije ih tesko uociti. Takodje, bolje je sacuvati sto vise starog lima, jer cak i ako je povrsinski malo korodirao kvalitetniji je i deblji od ovog novog.
nemislim ga za sada pjeskariti jer stvarno auto nije hrdav. ali stvarno nije. je na nekim mjestima(vanjski blatobrani) ali podovi nigdje ni mulde. jedna zadnje mulda ima crtu na varu hrdje a druga nista. nabijo ja sarfcirom zha svaki slucaj.
Ja bi ga volio pjeskarit jer mislim daje to nemoguce da bude napravljeno kako treba. pa bolje ne.
Mislim za sada napraviti restauraciju, Izvana bi bio original i zena me nagovara na naranđastu, ja bi radije bijeli. eto to je to.
Auto bi bio za mene pa bi si ja s vremeneom kada napravim limariju vidio sta bi s motorom i getribom i ovjesom i kocnicama. ali to cu lako to bi bio kasnije lagani tunning za foru.
Uglavnom ta limarija me ipak najvise zivcira jer slab vjerujem ljudima. i bio sam opecen puno puta. I dok sam nisam uzeo kljuceve u ruke nije bilo kako treba. (govorim o limarima koji su mi popravljali auto poslje sudara u kojima ja nisam bio kriv i sve je polica placala)
Nemogu vjerovat kakvi fusera ima. i gadova. bas mi je dargo da je ovaj jedan zatvorio odavno.
Prvo treba to rastaviti. nisam jos ni poceo . svjetla su dole i to je sve. necu nista kupovati ni nabavljati dok ne vidim tu limariju savrsenu za nastavak radova. imate preporuke kakve ko je dobar u toj zastiti lima na duze vrijeme. A ovo gumiranje bi volio imati jer je dobra stvar. samo cuo sam da s vremenom i ta guma ideu plastiku i dolaze pukotine i opet hrdja,sad samo u kojem vremenu?
bla bla- mogu ja pricati a auto stoji dole. stvarno sramota.
da da zaboravio sam pitat. ima ko limara da radi kako treba ,ko sebi. a ne za lovu samo. ono da i voli napraviti kako treba. cim blize rijeci ili kraljevici
Last edited by Cruo; 31-01-2010 at 18:29.
U Jadranovu ima covjek Miro Jadro,ima svoju lakirnicu,covjek radi vrlo pedantno i kvalitetno u to sam se osobno uvjerio jer sam gro vremena provodio kod njega
u radioni,ja vjerujem da bi ti on to sredio bez kiksa i da bi naravno bio zadovoljan
za broj se javi na PM
get E30,get BBS RS,go low as possible
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Ako se odlučiš na originalnu BMW colorado boju javi se, s obzirom da su sve boje na bazi nitra zaminile ove nove vodene boje, i gotovo nemoguće je kupit stare jedan moj prijatelj je kupia sebi zalihu boje.
Taj koji ti je reka da gumizirana površina vrimenom puca i pretvara se u plastiku priča gluposti i ne razumi o čemu se radi, naime tvoje auto koje ima 40 godina je odozdo zaštičeno takvim sredstvom pa pokušaj to skinit sa špatulom ili kacavidom kad je "plasika".
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks