Visko se nalazi iza kilera, izgleda kao ventilator, ustvari na neki način i jest. Visko služi da motor hladi, da ne dođe preko sredine kazaljke, pogotovo blizu crvene boje!
Visko se nalazi iza kilera, izgleda kao ventilator, ustvari na neki način i jest. Visko služi da motor hladi, da ne dođe preko sredine kazaljke, pogotovo blizu crvene boje!
da bi ohladio antifriz u hladnjaku, trebaš veći protok zraka kroz njega. a to se obavlja ventilatorom.
visko radi na principu termoelementa koji se raširi sa povećanjem temperature i uspostavi spoj između remenice i ventilatora.
važno za visko je to da se ventilator spojen na njega stalno vrti čim se vrti motor, ali kad visko ukopča, ventilator se vrti još puno brže.
visko se većinom ugrađuje u aute sa uzdužno postavljenim motorima, ali danas većina auta ima električno pokretani ventilator jer visko treba više snage koju uzima od motora. manje je učinkovit.
Rino kak se moze ventilator okretat puno brze, visko kad "ukopca" ventilator se vrti istom brzinom kao motor, a dok nije ukopcan vrti se puno sporije,kao da proklizava
pa kad se termoelemnt zagrije do te granice kad se siri pocne se vrtitti sukladno okretajima motora,a dotle se vrti sporije,ne vidim sta sam krivo napisao u gornjem postu?![]()
a ja sam zakljucio da oces rec da se vrti brze od okretaja motora, pusti me,na lijekovima sam
vidis ja dok sam na ljekovima u redu sam,al kad baci ljekove onda je haos.....
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
joj obadva se pravimo, nismo mi nikad u reduni s ljekovima ni bez njih, ni bog nemoze pomoc
neki kažu da im je visko procvilio...to se onda čuje cviljenje kod vrtnje ventilatora ili...
ne... visko ne može "procvilit"... barem ja nisam čuo za takav slučaj...
Upiti za dijelove primljeni na PM, obradit će se nakon šta uplatite 5€ na račun... Povrat istog iznosa dobite nakon šta kupite dijelove!
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks