ak se slažete da tu pitate ko šta nezna u vezi bmw-a a zanima ga to
mene npr. zanima kaj je to vanos i dupli vanos???
ak se slažete da tu pitate ko šta nezna u vezi bmw-a a zanima ga to
mene npr. zanima kaj je to vanos i dupli vanos???
vanos- zakretanje faze usisne bregaste osovine sa kojom se postiže veća elastičnost motora na nižim okretajima, pošto su bregaste sa konstantnim prijenosom ograničene u određenom dijelu okretaja(zato se na sportskim autima stavlja bregasta sa tvornički zakrenutom fazom kojom se cilja na max performanse iz željenih okretaja
dupli vanos- zakretanje i ispušne bregaste
Last edited by Bimmer; 30-11-2007 at 00:24.
DSC- Dynamic Stability Control
ASC- Anti Slip Control
BAS- Brake assyst
AKL- Aktiv Kurvenleuchte(aktivni zakretni farovi)
MAF- Mass Air Flow(mjerač mase protečenog zraka kroz usis)
EGR ventil- neznam kraticu- služi za povret ispušnih plinova na usis zbog smanjenja štetnih ispušnih plinova... uglavnom motoru je to kao da ti pojedeš svoje govno da bi ga bilo manje...
Kakvi su to prije bili modeli s oznakom "bavaria",odnosno po čemu su se razlikovali od običnih!? Mislim da su zadnji s tim oznakama bili E30 i E28,ak se ne varam,a sedmice to uopce nisu imale,mislim...![]()
Sta znaci kad se na boardu ispisuje OILDRUCK + ?
Pritisak ulja, uljna pumpa?
To ti znači da je problem sa pritiskom ulja u motoru,a u original uputstvima za E34,piše da se auto odmah odveze u servis,al iz iskustva znam da to nije tako... To se meni znalo upaliti na displayu kad bi auto sat ili dva bio parkiran na kosini pa ulje ode na 1 stranu ili kad nema dovoljno okretaja u leru (npr 600 umjesto 900),a može biti i pokvaren senzor pritiska ulja,odnosno pojavljuje ti se to upozorenje ,a znas sigurno da je motor u redu![]()
Last edited by mbad7; 05-12-2007 at 19:31.
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks